

פסיכותרפיסטית פרטנית זוגית ומשפחתית

הרצאות
אני מרצה בכל תחום הקשור להורות, מהרצאות במרכזים לגיל הרך, גנים, בתי ספר, מקומות עבודה, חוגי בית ועד להרצאות על סבאות במרכזים למבוגרים. כל נושא שמעניין אתכם - הוא נושא מתאים להרצאה.
ההרצאות מיועדות לחברות, ארגונים, צוותי חינוך, יועצים ואירועים פרטיים. משך ההרצאות הינו כשעה וחצי והן מאפשרות השתתפות דינאמית כולל מתן זמן לשאלות ותשובות.
בין השאר, מציעה את ההרצאות הבאות:
מעבר מזוגיות להורות
המעבר להורות עם הולדת הילד הראשון עשוי להוות הזדמנות לצמיחה והתבגרות – אך גם עלול לעורר קשיים רגשיים, וקונפליקטים זוגיים. מרבית הזוגות חווים רמות שונות של מצוקה עם המעבר להורות, סביב הקושי להסתגל לתפקיד החדש. רבים חשים ירידה בשביעות הרצון מהזוגיות, לחץ, קושי בחלוקת התפקידים החדשה, אכזבה ממידת המעורבות של בן הזוג במטלות, תחושת דחייה והזנחה, תסכול ופגיעה בסיפוק מיחסי מין ואינטימיות.
הרצאה שתעניק לכם כלים מעשיים כיצד להסתגל ולהתנהל נכון במצב המשפחתי החדש, כיצד לבסס את הזוגיות ואיך לבנות ולייצר הבנה, שיתוף וקירבה בינכם לבין בני הזוג.
הצילו נולד לי אח
לידת אח חדש הינה שינוי משמעותי ביותר בחיי הילד ובמרקם המשפחתי שהיה עד כה. כבר בשלבי ההריון, הילד חווה את השינוי כאשר עולות בו מחשבות ושאלות בנוגע לעתיד הצפוי להשתנות. לאחר בוא התינוק לעולם, רוב הילדים יגיבו בתגובות הקשורות לכך, תגובות רגשיות שונות אשר חשוב לדעת כיצד להתמודד עמן על מנת להגן ולסייע לפעוט שעובר שינוי משמעותי במערך המשפחתי, בהתנהלות נכונה ניתן לא רק להקל על האח "הגדול", אלא גם לשפר את היחסים אתו.
הרצאה חשובה להורים המתמודדים עם תגובות שונות של ילדיהם בעקבות לידת אח חדש.
ההרצאה תעניק כלים יישומיים להתמודדות ביום יום עם השינוי המהותי במערך המשפחתי.
הורות למתבגרים
גיל ההתבגרות כשמו כן הוא, זהו מסע של ילדינו בדרכם לעצמאות ובגרות. תקופת גיל ההתבגרות היא תקופה ארוכה מדי בכדי "לשרוד" אותה, זו תקופה שהילדים חווים את החיים במלוא עוצמתם והיא מלווה בהתנהגויות חדשות, שינוי יחסים חברתיים בחייהם וגם שינוי היחסים במשפחה.
כל אלו, מצריכים מההורים מודעות, סבלנות וניווט נכון של הילד במסע ההתבגרות וכן של המשפחה אל מול השינויים.
הרצאת חובה להורים למתבגרים שמעוניינים להבין אותם יותר ואת הצרכים המדויקים שלהם, כיצד לייצר תקשורת מקרבת ואיך ליצר נוכחות ובקרה ולעשות זאת נכון.
סמכות הורית
כולם מדברים על "סמכות הורית" אך בפעול רבים מתקשים ליישמה. לסמכות שני צדדים, רובנו מיומנים היטב בצד המכיל, האוהב, החם והמתחשב אך מתקשים ביישום הצד השני של הצבת גבולות, דרישות ועמידה נחושה בהצבת משמעת וגבולות.
הרצאה שתסביר לכם מה המשמעות של המושג "סמכות" בהקשר ההורי? היכן עובר הגבול בין המותר והאסור וכיצד להציב גבולות, משמעת ולעמוד מאחוריהם בעקביות ובנחישות.
הרצאה במוסדות חינוכיים
שיתוף פעולה נכון בין גורמי החינוך- הבית ובית הספר:
גם הגורמים החינוכיים וגם ההורים, חווים פעמים רבות תסכול במגע זה עם זה. לכולם ברור שעבור התלמיד/ה חשוב שיהיה שיתוף פעולה וסיוע הדדי, אולם בפועל, פעמים רבות מרגישים הורים שאנשי החינוך לא מספיק קשובים לצרכי ילדיהם, ומנגד מורים רבים חשים שההורים לא רק שלא עוזרים אלא אף מקשים עליהם בעבודתם החינוכית.
בהרצאה אני מציפה את הנושאים ומציעה דרכים מעשיות וישימות לפתרון